HTML

Zabálda, ahol bemutatunk a multiknak...

A Zabálda blog célja, hogy azokat az ételeket, amit csak étteremben kapsz meg, elkészíthesd otthon is! Hamburger, gyros, pizza, kínai, amit csak szemed és szád kívánhat! Kérdésed van, de nem akarsz kommentezni? Netán saját recepted? Írj a zabalda2009@gmail.com -ra!

Friss topikok

  • Hooshee: Sirály. Azért próbáljuk meg az eredeti célt is fenntartani, mármint "védett" ételek minél közelebb... (2010.01.26. 15:54) Re-born
  • Hooshee: Nem tudok szavazni, úgy jön fel a szavazás, mintha már megtettem volna... (2009.12.14. 23:50) The End
  • Hooshee: Sikerült már állást szerezni? Következő post? :) (2009.11.18. 11:39) Lángos a Zabáldából
  • Zabaman: @vackorbanshee: ugyanaz? melyik/milyen ugyanaz?:) (2009.10.25. 14:34) Re és akció
  • egandi: Megcsináltam a sajtburgert, én nagy hamburger imádó vagyok :) Az íze tényleg hasonlított valamenny... (2009.10.15. 18:17) Mcdonald's sajtburger házilag

Linkblog

Lángos a Zabáldából

2009.10.19. 20:50 :: Zabaman

Cső Mindenki!

Nem haltam meg, élek, csak gondjaim voltak(vannak), de erről majd a recept után. Vágjunk bele!

A lángos mint kaja a strandok elmaradhatatlan kínálata, a német túristák egyik kedvence, nem beszélve a magyarokról. Elkészítése nagyon egyszerű.

Hozzávalók:

 

40 dkg liszt(finomliszt vagy kenyérliszt, esetleg vegyítve)

3 dkg élesztő

2-3 főtt krumpli

1 ek olaj

0.5 dkg só(és legyen kéznél mert a végén úgyis kelleni fog)

tej

bors(lehet fehér)

 

Egy deci tejet meglangyosítunk, teszünk bele fél kk cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet tálba taszítjuk, csinálunk egy mélyedést a közepébe. A főtt krumplit összetörjük, vagy adunk neki turmixgéppel, majd betesszük a mélyedésünkbe. Rálöttyintünk egy kanál olajat, majd langyos sós tejjel az egészet összekeverjük úgy adagolva, hogy lágyabb kelt tészánk legyen. Az kb. azt jelenti, hogy ha megfogjuk és lógatjuk, akkor nem úgy áll mint a beton, hanem szépen elkezd nyúlni kicsit. Ha ez megvan, eszünkbe jut, hogy nem tettünk bele fél kk borsot, szal szétnyomkodjuk, és beletesszük, majd gyúrás megint. Tetejére szórunk lisztet, ruhával letakarjuk. Megnézünk egy részt a kedvenc sorozatunkból. Ha a duplájára dagadt akkor jól dolgoztunk. Megkóstoljuk elég sós-e, ha nem akkor mehet még bele egy kevés.

Egy palacsinta sütőben felforrósítjuk az olajat. A tésztát szétszedjük 5-6 darabba. Golyót formázunk belőle. Megpróbáljuk lángos formára alakítani és bosszankodunk, hogy nem megy. Nem baj, kicsit gyakorolni kell. A lényeg, hogy a széle vastagabb legyen. Az egyik felét megsütjük fedő alatt, a másikat már fedő nélkül. Nem árt ha van liszt, mert szükséges lesz a kezünkre formázás közben.

Fél deci olajba belenyomunk 2-3 foghagymagerezdet, majd takarékon addig melegítjük, míg a legkisebb darabok széle kezd barnulni. Reszelünk sajtot, készítünk elő tejfölt. Ha megvagyunk már csak ízesíteni kell.

Jó étvágyat!

 

No és akkor most a szarabbik része a dolognak. Sajnos elvesztettem az állásom. Ha valaki tudna Debrecenben olyan melót ami kapcsolatos az informatikával, zenével vagy stúdiómunkával, gasztronómiával esetleg logisztikával, vagy végső esetben bármi mással, az legyen kedves szólni, mert ha így megy tovább se én nem eszek se ti :(. Részleteket mailben adok, ha valaki kéri. Köszönöm.

 

Zabaman

 

 

4 komment

Címkék: lángos

A bejegyzés trackback címe:

https://zabalda.blog.hu/api/trackback/id/tr81461652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Refrigerator (törölt) 2009.10.20. 20:48:46

Csak sok szerencsét kívánhatok.

husy 2009.10.26. 10:47:38

A lángos formázásánál azért nem javaslom a liszt használatát, mert a forró olajba hulló liszt hamar megég és ez kihat a végeredmény ízére, jobb megoldás az olajjal bekent kéz.
Más: munkaügyben mailt küldtem.

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2009.11.18. 11:39:04

Sikerült már állást szerezni? Következő post? :)
süti beállítások módosítása